MIN FÖRLOSSNINGSBERÄTTELSE | 21 år och mamma till Oliver

21 år och mamma till Oliver

Annons

MIN FÖRLOSSNINGSBERÄTTELSE

Det hela började egentligen den 21 september när jag var på ett tillväxtultraljud där han beräknades väga 4,4 kg redan då och då började paniken komma. Ska jag föda ett SÅ STORT barn? Men de ville vänta ca 1,5 vecka och om inget hade satts igång så skulle jag få komma in på ett till tillväxtultraljud. Sagt och gjort så hade inget hänt så jag fick tid den 2 oktober igen. Då beräknades han att väga 4,7 kg och nu var paniken här. Då erbjöd dem antingen igångsättning eller kejsarsnitt. Men jag ville så gärna föda vaginalt så jag tackade och tog emot igångsättning.

De satte in en ballong och sen blev jag skickad till antenatalen där jag skulle vara tills allt drog igång och då var klockan strax innan 11.

Så jag och min syster Olivia som skulle vara med mig under hela förlossningen försökte fördriva tiden allt vi kunde. Vi målade naglarna, tittade på massa filmer, åt gott.

På kvällen vid typ 19-20 så vart jag så rastlös för ingenting hände förutom lite magvärk. Så jag började gå fram och tillbaka i rummet och så höll jag på länge.

När klockan var 22 så bestämde vi oss för att sova så vi kunde vara pigga när det väl drog igång. Så jag gick på toa och jag fick en sån konstig känsla. Då åkte ballongen ur, barnmorskan kom in och vi väntade på mina värkar och de började väldigt intensivt och väldigt snabbt. Men jag andades mig igenom värkarna och när klockan var 23.30 så ville barnmorskorna känna hur öppen jag var och jag var då öppen 7 centimeter. Jag hade kämpat på bra och strax innan 00 så blev jag skickad till förlossningen.

Fyfan vilka värkar jag hade när jag kom dit…lustgasen åkte fram direkt men försökte ha den på en ganska låg nivå då jag hört från andra att man kan bli väldigt illamående av den.

Så där låg jag med världens bästa stöd från Olivia och kämpade mig igenom värkarna.

Ca 01.30 så ville jag ha epidural. Men visste att det skulle ta tid och ca en timme senare kommer läkaren och jag får epiduralen och jag börjar känna mig som människa igen. Fick även dropp då. Jag började gå fram och tillbaka i rummet då barnmorskan tyckte det då det hjälpte så bra förut med att öppna upp mig.

Försökte vila vartannat också men vid 04 så gjorde det så ont att inget fungerade längre. Fy så ont jag hade här.

Fram till klockan var 07 så höll jag på såhär, var uppe o gick och försökte vila när jag kunde.

När klockan var strax innan 07 så kom en annan barnmorska in och hon tyckte jag skulle studsa på en pilatesboll ett tag. Det gjorde jag i ca en timme medan Olivia matade mig med blåbärssmoothie.

Men fyfan. Vid 08 så började smärtan på riktigt. Jag hade så fruktansvärt ont här och jag kände mig redo för att krysta ut honom. Men jag var inte riktigt öppen än. Jag grät, grät o grät. Ville åka hem nu. Fyfan. Olivia försökte trösta mig i flera timmar. Hon peppade och pushade mig.

Men äntligen så var jag öppen 10 cm men mina kanter var fortfarande inte mjuka så jag kunde inte krysta än. Dem försökte mjuka ner kanterna men det gick inte.

Men när klockan var 11.35 och jag hade kämpat i 4 h då var det äntligen dags att krysta.

11.50 kommer världens finaste Oliver ut och jag får upp honom på mitt bröst och min lycka är helt obeskrivlig. Den villkorslösa kärleken för mitt barn är helt otrolig.

Men de är tvungna att ta med Oliver ut till ett annat rum för han hade svårt att andas pga att han hade fått fostervatten i lungorna.

Efter ett par minuter kommer dem in med honom och dem har då satt på honom en CPAP som ska hjälpa honom få ut fostervattnet och för att det ska bli lättare med andningen. Jag får honom på bröstet igen. Jag har aldrig känt mig lyckligare än så. WOW vilken magisk grej. Att bära på mitt barn och att sen föda ut honom är det absolut häftigaste jag har gjort och jag hoppas verkligen jag får uppleva det igen.❤️

Min stora kille som kom ut med sina stadiga 5045 g och 54 cm lång den 3 oktober 2018. Helt perfekt.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats